Kuchnia

zdrowe odżywianie

Tartaletki z pieczarkami:

Kruche ciasto:

100 g mąki
50 g otrębów owsianych
50 g zimnego masła pokrojonego w kostkę
1 żółtko
1 łyżeczka kwaśnej śmietany
Sól

Farsz:

300 g pieczarek
1 cebula
ząbek czosnku
250 ml śmietany
2 jaja
sól, pieprz
oliwa z oliwek

Tartaletki: z przygotowanych składników zagnieć kruche ciasto, rozwałkuj i wylep foremki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 10 min.

Farsz: Umyte i obrane pieczarki pokrój w plasterki, czosnek i cebulę w drobną kostkę. Wszystko podsmaż na oleju i dopraw solą i pieprzem. Tartaletki napełnij farszem. Śmietanę i jajka roztrzep, dopraw i zalej tartaletki. Piecz jeszcze 25 minut w 200oC.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation