Design

Design

Tiramisu szwarcwaldzkie
350 g czereśni
150 ml soku wiśniowego
łyżka kisielu (proszku) wiśniowego
3-4 łyżki wiśniowej brandy
50 g gorzkiej czekolady
200 g mascarpone
200 g śmietany kremówki
opakowanie cukru waniliowego
2-3 łyżki cukru
16 podłużnych biszkoptów
Przygotowanie:

4 czereśnie odłożyć do dekoracji, pozostałe wypestkować. Sok wiśniowy zagotować, łyżkę kisielu (proszku) wymieszać z odrobiną zimnej wody i zagęścić nim sok. Dodać czereśnie zagotować. Odstawić, aby ostygło. Czekoladę grubo pokroić. Jedną kopiatą łyżeczkę czekolady odłożyć do dekoracji. Mascarpone, śmietanę, cukier i cukier waniliowy wymieszać na gładką masę, dodać czekoladę, biszkopty poprzekrawać, zanurzyć w wiśniowej brandy. Biszkopty i krem i wiśnie układać warstwami w salaterkach. Dekorować czekoladą i czereśniami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation