Kuchnia

obiady i inne

Papryka faszerowana.

Składniki:

papryka czerwona
mięso mielone
pieczarki
cebula
czosnek
kukurydza konserwowa
rosołek drobiowy
ryż
ser żółty

Z papryki odciąć górę i wydrążyć z pestek. Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.

Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, pieczarki pokroić w kostkę, kukurydzę osączyć.

Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę, dodać pieczarki poddusić, dodać mięso, obsmażyć, dodać czosnek.

Ryż przełożyć do miski, dodać cebulę z mięsem i pieczarkami, wsypać kukurydzę. Całośc dobrze doprawić i wymieszać. Farszem napełniać paprykę, posypać startym żółtym serem i przykryć odkrojonymi "czpeczkami".

Paprykę przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać rosołkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30-40 minut w temp. 1800C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation