Kuchnia

Przepisy

Kotlety ziemniaczane z kiełbasą
składniki:
1 kg ziemniaków gotowanych,
2 jajka,
2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków,
1/2 łyżeczki soli,
1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
2 szklanki mąki,
olej do smażenia,
1/2 kg kiełbasy białej -surowej.
opis przygotowania:
kiełbasę wyciągnąć z osłonek .
ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i ostudzić.zimne ziemniaki przepuścić przez maszynkę,dodać jajka,przyprawę do ziemniaków,sól i pieprz oraz mąkę ,zagnieść ciasto (ciasto ma być ścisłe i łatwo się formować więc w razie potrzeby zwiększyć ilość mąki)z gotowego ciasta uformować małe placuszki na każdym położyć porcję mięsa,przykryć drugim,zlepić brzegi i nadać kształt kotleta .smażyć na małym ogniu na złoty kolor.podawać z dowolną sałatką .
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation