Kuchnia

Jedzonko

Sałatka z krewetek

składniki:
krewetki - 200 gramów
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
mix sałat - 1 opakowanie
czarne oliwki - 4 łyżki
czosnek ząbek - 1 sztuka
cytryna - 1 sztuka

1. Rozmroź krewetki i odsącz na papierowym ręczniku. Czosnek drobno posiekaj. Na rozgrzanej łyżce oliwy zeszklij czosnek, dodaj krewetki, delikatnie dopraw je solą i sokiem z cytryny. Odstaw do przestudzenia.
2. Umyj i osusz sałatę, porwij w mniejsze kawałki.
3. Pokrój pomidory w cząstki, oliwki pokrój w plasterki.
4. Wymieszaj sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr z wodą i połącz z 3 łyżkami oliwy.
5. Sałatę, krewetki, oliwki i pomidory przełóż do salaterki, sałatkę sosem polej i wymieszaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation