Kuchnia

Jedzonko

Wiosenna sałata ze szczypiorkiem

składniki:

sałata masłowa - 1 sztuka
ogórek - 1 sztuka
rzodkiewki - 5 sztuk
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
szczypiorek - 1 pęczek
ząbek czosnku - 1 sztuka
jogurt naturalny - 150 gramów
sok z połowy cytryny

1. Sałatę umyj i osusz. Następnie porwij liście na mniejsze kawałki.
2. Ogórka przekrój wzdłuż na pół i wydrąż miąższ z pestkami małą łyżeczką. Następnie pokrój w księżyce. Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki.
3. W salaterce wymieszaj delikatnie liście sałaty, plasterki ogórka oraz rzodkiewki.
4. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz sokiem z cytryny.
5. Wymieszaną w salaterce sałatę polej przygotowanym sosem a na koniec posyp pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation