Kuchnia

DŻEMY i PRZETWORY

Ogórki w zalewie curry
Składniki

na ok 8-9 słoików 0,70 l

4 l wody

1 i 1/4 szklanki octu

4 łyżki soli

3/4 szklanki cukru

3 łyżeczki curry

pieprz- po 2 ziarenka na słoik

ziele angielskie- po 2 ziarenka na słoik

listki laurowe- po 1 na słoik

6 ząbkow czosnku

gorczyca

3-4 kiście kopru



Wykonanie

Wodę zagotowuję z solą, cukrem, octem i curry, studzę. Ogórki podobnej wielkości kroję wzdłuż na plastry. Wkładam do słoików, wlewam zalewę i do każdego słoika wrzucam po 2 ziarenka pieprzu, liść laurowy, czosnek pokrojony na plasterki (po 3-4 plasterki), ziarenka gorczycy, połowę kiścia kopru. Słoiki zakręcam, wstawiam do garnka z wodą i gotuję ok 5 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation