Kuchnia

Dania mięsne

Różne sosy i dipy.
Sos czerwony do grilla

4 ząbki czosnku - wycisnąć
3 łyżki keczupu (2 łyżki pikantnego i 1 łyżka łagodnego)
majonez kielecki - pół średniego słoiczka
3 łyżki dżemu truskawkowego
Wszystkie składniki wymieszać i schłodzić.


Sos brązowy do grilla

4 ząbki czosnku - wycisnąć
3 łyżki keczupu (2 łyżki pikantnego i 1 łyżka łagodnego)
majonez kielecki - pół średniego słoiczka
3 łyżki powideł śliwkowych
Wszystkie składniki wymieszać i schłodzić.

Dietetyczny sos czosnkowy
Skladniki:
- jogurt naturalny - tyle, ile sosu potrzebujemy,
- 1 lub 2 ząbki czosnku,
- sól, pieprz,
- lyzeczka ketchupu
- musztarda (do smaku),
- oregano i/lub zioła prowansalskie
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation