Kuchnia

W słojach zamknięte...

Sałatka z ogórków z papryką

Składniki:

- 4 kg ogórków pokrojonych w talarki
- 1 kg marchewki tartej na grubej tarce
- 1 kg cebuli
- 1 kg papryki
- 3 łyżki soli
- 1 główka czosnku
- 1 szklanka cukru
- 1 szlkanka octu
- 1 szklanka oleju

Sposób przygotowania:

Ogórki zasolić na 2 godziny, zlać wodę. Dodać resztę składników oraz cebulę pokrojoną w krążki i paprykę pokrojoną w kostkę. Z octu, cukru i oleju przygotować zalewę. Zalać warzywa w słoikach. Wekować 20-25 min.

Nasza rada: pamiętaj, żeby przetwory z ogórków przechowywać w ciemnym i przewiewnym miejscu. Otwarte słoiki zawsze powinny stać w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation