Kuchnia

pizze zapiekanki

Mini pizza trzy różne smaki

składniki:

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
zielone oliwki bez pestek - 50 gramów
czerwona papryka - 1 sztuka
czarne oliwki - 50 gramów
ser mozarella - 200 gramów
rukola - 100 gramów
pikantne salami - 100 gramów
starte ząbki czosnku - 2 sztuki
ser feta - 100 gramów
oregano - 1 łyżeczka
pomidory sherry - 100 gramów
oliwa z oliwek - 100 gramów
pieprz do smaku

składniki na ciasto do pizzy :
mąka - 1 kilogram
woda - 500 mililitrów
cukier - 25 gramów
sól - 20 gramów
olej - 50 mililitrów
drożdże - 8 gramów
Składniki na sos do pizzy :
koncentrat pomidorowy - 100 gramów
cukier - 1 łyżeczka
sól - 1 łyżeczka
oregano - 2 łyżeczki
woda - 200 mililitrów

1. Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min Posmaruj je sosem i podziel na trzy części. Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak by nie było grudek dodaj Knorr mini kostki czosnek i dopraw pieprzem do smaku.
2. Pomidory cherry i kiełbasę pepperoni pokrój w plastry, oliwki na połówki, a ser feta i czerwoną paprykę w kostkę.
3. Pierwsza partia: na placki nałóż odrobinę rukoli i plastry pomidorów cherry. Całość posyp z wierzchu odrobiną oregano, posiekanym czosnkiem i serem parmezan.
4. Druga partia: na placki nałóż rukolę, przekrojone na pół zielone i czarne oliwki. Całość posyp pokrojonym w drobną kostkę serem feta. Pizzę dopraw do smaku odrobiną czosnku i oregano.
5. Trzecia partia: na placki nałóż odrobinę rukoli, przekrojone na cztery części plastry ostrej kiełbasy pepperoni i kostki czerwonej papryki. Całość posyp serem mozzarella, pomieszanym z siekanym czosnkiem i oregano.
6. Przygotowane pizzę skrop kilkoma kroplami oliwy i piecz w nagrzanym do 200° C piekarniku przez około 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation