Kuchnia

Kuchnia

Najłatwiejsze ciasto w świecie (kokosowe z owocami)


Składniki

mąka pszenna - 1 szklanka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
olej - 1/2 szklanki
cukier - 3/4 szklanki
wiórki kokosowe - 4 łyżki
sól - duża szczypta
jajko - 2 szt
mleko - 2 łyżki- jeśli ciasto jest zbyt gęste
owoce - dowolne raczej kwaśne, ok. 1 szklanki, u mnie mrożone jagody i maliny

Sposób przygotowania

W misce wymieszaj mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia.

W drugim naczyniu połącz olej z jajkami, wlej do mąki i wymieszaj łyżką na gładkie ciasto. Dodaj wiórki kokosowe, połącz.

Ciasto wyłóż do foremki (małego korytka lub okrągłej o średnicy ok. 20 cm), na wierzchu ułóż owoce. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 oC.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation