Kuchnia

Kulinaria

Pieczone Łodzie Jajeczne

Składniki:
4 bagietki
5 jajek
1/3 szklanki śmietanki
4 plasterki boczku, drobno posiekane i usmażone
3 łyżki tartego sera żółtego
2 zielone cebule, cienkie plasterki
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C
2. Wytnij głębokie "V" przez szczyt każdej bagietki o głębokości 1,5cm. Części wycięte odłożyć na bok.
3. Umieścić jaja i śmietankę w misce i lekko ubić razem. Dodać pozostałe składniki i lekko doprawić solą i pieprzem.
4. Podzielić i wlać mieszankę do każdej łodzi bagietki i umieścić na blasze do pieczenia.
5. Piec 20 do 25 minut lub do złotego brązu. Doprawić solą i pieprzem.
6. Pozostawić do ostygnięcia przez ok. 5 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation