Kuchnia

food cookies

SKŁADNIKI:
otręby pszenne 2 łyżki
1/2 tabliczki ciemnej czekolady
100 g masła lub margaryny
2 jajka
100 g cukru białego
150 g mąki pszennej
40 g kakao ( ciemne)
PRZYGOTOWANIE:
Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z pokrojonym masłem. Odstawiamy do ostygnięcia .Jajka ubijamy razem z cukrem, który dodajemy w trakcie po 1 łyżce. Kiedy osiągniemy pianę z jajek dodajemy masę czekoladową. Mąkę mieszamy dokładnie z kakao i otrębami w osobnej misce i dodajemy do jajek. Mieszamy mikserem na małych obrotach. Piekarnik nagrzewamy do 180 C, a blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta łyżeczką formujemy kulki,, które lekko dociskamy. Zapiekamy około 15 minut, tak aby z zewnątrz ciasteczka były lekko przypieczone, ale po naciśnięciu jeszcze miękkie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation