Kuchnia

Dania jarskie

Kapusta zasmażana z koperkiem

składniki:

biała kapusta - 1 sztuka
Bulionetka Domowa Warzywna Knorr - 1 sztuka
koperek świeży - 1 pęczek
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr - 1 łyżka
cebula - 3 sztuki
olej - 4 łyżki
woda - 1 szklanka
pieprz do smaku

1. Podsmaż pokrojoną w drobna kostkę cebulę.
2. Kapustę przekrój na pół, wytnij głąb, połówki drobno poszatkuj.
3. Gdy cebula się zrumieni, dodaj do niej kapustę partiami i obsmażaj.
4. Gdy cała kapusta jest na patelni dodaj 1 szklankę wody i kilka szczypt czarnego pieprzu oraz bulionetkę Knorr.
5. Duś 15-25 minut zależnie od wieku kapusty – musi być miękka.
6. Gdy kapusta jest miękka dodaj pokrojony koperek ciągle mieszając dodawaj zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr. Gotową kapustę przełóż do misek i podaję z chlebem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation