Kuchnia

Ciasta

Smerfne ciasto

Składniki:
4 jajka,
4-5 łyżek mąka,
4-5 łyzek cukier (na biszkopt),
łyżeczka proszek do pieczenia,
200 ml mleko skondensowane,
3 łyzki cukier,
1 galaretka szafirowa,
1 galaretka niebieska,
1-1,5 szklanki jagody

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni w keksówce.
Przygotowac galaretki- szafirową z 1 szklance wody, niebieską wg przepisu na opakowaniu.
Mleko ubic z cukrem az zgęstnieje. Dodać zimną szafirowa galaretkę i dokładnie zmiksować. Wlac na biszkopt. Rozsypać jagody i zalac niebieska galaretkę. Wstawic do lodówki do stężenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation