Kuchnia

Ciasteczka, muffiny

Ola in the Kitchen: Ciastka zdrowe i dietetyczne


Składniki:

2 szklanki płatków owsianych
100 g suszonych daktyli
2 jajka
180 g joguru naturalnego albo greckiego
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia



Płatki owsiane prażymy na suchej patelni. Gdy ostygną mielimy je drobno. Ja do tego celu użyłam blendera :}. Daktyle kroimy na drobne kawałki. Do miski wsypujemy mielone płatki, proszek do pieczenia, sól i daktyle. W drugiej misce podbijamy jajka z jogurtem. Do suchych składników wlewamy mokre i mieszamy. Odrywamy małe kawałki i formujemy małe ciasteczka. Układamy na natłuszczonej blaszce i pieczemy 30 minut w 180*C. Po podniesieniu ciastka, spód powinien być złotawo-brązowy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation