Kuchnia

Serniki

Sernik z przypalanym masłem

1/3 kostki masła

1 szklanka bułki tartej

2 łyżki cukru

szczypta soli

Masło rozpuść na patelni. Dodaj bułkę tartą, cukier i sól. Smaż chwilę, do momentu, aż bułka troszkę się zarumieni. Wyłóż spód blachy (24 cm) przygotowanymi okruszkami i dociśnij. Tortownicę schowaj do lodówki. Przygotuj masę serową:

150 g masła

500 g serka philadelphia (lub innego serka kremowego)

1/3 łyżeczki soli

1 łyżka esencji waniliowej

3 jajka

1/2 szklanki golden sirup (lub cukru)


Masło rozpuść na patelni, kiedy zacznie się pienić zacznij je mieszać i smażyć do momentu, aż uzyska głęboki, brązowy kolor. Odstaw je na bok do ostygnięcia. W misce umieść cukier, sól, przestudzone masło, esencję waniliową, ser i golden sirup. Utrzyj wszystko na gładką masę.

Masę sernikową przelej do wcześniej przygotowanej tortownicy. Piecz przez 40 minut w 140 stopniach. Wystudź i włóż do lodówki najlepiej na całą noc.



Read more: http://gotujebolubi.blox.pl/html#ixzz2ZfLnNoAT
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation