Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Sernikobrownies z malinami

•200 g gorzkiej czekolady
•200 g masła
•400 g cukru pudru
•5 jajek
•100 g mąki
•500 g twarogu
•cukier waniliowy lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
•200 g malin (dałam mrożone)

Kwadratową blachę do brownie wykładamy papierem do pieczenia.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej i odstawiamy do ostygnięcia.

Masło i 250 g cukru ucieramy na białą masę. Po jednym dodajemy 3 jajka, kolejne dodając dopiero jak poprzednie będzie dobrze wymieszane. Dodajemy ostudzoną czekoladę i mieszamy ponownie. Następnie przesiewamy mąkę i mieszamy całość szpatułką. 3/4 masy wylewamy do przygotowanej blaszki.

Twaróg miksujemy. Następnie ucieramy z pozostałym cukrem, 2 jajkami i cukrem waniliowym. Gładką masę serową wylewamy na czekoladową. Na górę wykładamy pozostawioną masę czekoladową i ostrożnie rozsmarowujemy. Na górze rozkładamy maliny.

Piec godzinę w 170 stopniach. Studzimy w blaszce, w otwartym piekarniku.

http://stokolorowkuchni.blox.pl/2013/04/Sernikobrownies-z-malinami.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation