Kuchnia

Słodkości

Muffinki Fale Dunaju

• Słoik wiśni
• 125 g gorzkiej czekolady
• 175 g miękkiego masła
• 325 g cukru
• Szczypta soli
• Opakowanie cukru waniliowego
• 4 jajka
• 300 g mąki
• Opakowanie proszku do pieczenia
• 5 łyżek mleka
• 600 g twarożku

Przygotowanie:
Wiśnie osączyć. Posiekać 50 g czekolady. Masło, 175 g cukru, sól i cukier waniliowy utrzeć za pomocą robota kuchennego. Kolejno dodawać jajka. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać do ciasta na przemian z mlekiem, dodać wiśnie i czekoladę. Foremkę do muffin natłuścić i wysypać mąką. Nałożyć ciasto. Piec w 175 st. C przez 20-25 minut. Wyjąć z piekarnika I odstawić, aby ostygły.
Twarożek wymieszać z miąższem wanilii I 150 g cukru. Krem nałożyć na muffinki. 75 g czekolady roztopić i skropić ciastka
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation