Sangria Verde - zielona sangria
Syrop z kwiatów czarnego bzu || mysweetworld
Nalewka Porterówka
Składniki
1/2 l piwa porter
20 dag cukru
łyżeczka cukru waniliowego
1/2 laski cynamonu
2 goździki
ziarno ziela angielskiego
można dodać wysuszoną skórkę z 1/4 pomarańczy
1/4 l spirytusu
Przygotowanie
Porter zagotować z cukrem, cukrem waniliowym oraz przyprawami.
Ostudzić, dolać spirytus, przecedzić, rozlać do butelek.
Odchudzający napój z buraka z imbirem i jabłkiem
Składniki:
150 ml soku wyciśniętego z jabłek
50 ml soku z buraka
50 ml soku z grejpfruta
1 łyżeczka świeżo startego imbiru
Przygotowanie:
Soki wyciskam za pomocą sokowirówki (grejpfruta można wycisnąć wyciskarką do cytrusów), imbir ścieram na tarce na najmniejszych oczkach. Mieszam soki z imbirem w shakerze i podaję. Sok można przechowywać w lodówce ok. 2 dni.
Koktajl na piękną cerę
Składniki: ½ mango, 1 pomarańcza, szczypta imbiru.
Przygotowanie: Mango zmiksować z miąższem z jednej pomarańczy i szczyptą imbiru. Beta-karoten zawarty w tych owocach poprawia wygląd skóry, a imbir polepsza krążenie.
OCZYSZCZENIE ORGANIZMU
2 Litry wody, średni ogórek, cytryna, ok.12 listków świeżej mięty. Najlepiej pozostawić w lodówce na noc.
DOMOWY BAILEYS
Składniki:
1/4 lub 1/2l wodki (zalezy od Was, jak bardzo lubicie promile, osobiscie dalam 1/2l, pewnie dlatego, ze lubie pic ten likier z duza iloscia lodu)
1 puszka (397g) gotowej masy krowkowej
1/2 szklanki mleka skondensowanego nieslodzonego
plus 1/2 lyzeczki kawy rozpuszczalnej
Masę krówkową zmiksować mikserem z mlekiem, dodając kawę. Następnie te masę wymieszać łyżką z wódką. Przelać do butelki i wstawić do lodówki najlepiej na 2-3 dni (żeby się "przegryzło"). Podawać z lodem. Jeśli jest za mocne, można tez dolewać zimnego mleka.
Likier Irish cream
200ml kremówki
400ml mleka skondensowanego słodzonego
300g whiskey
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
Sprawa jest dość banalna. Wszystko miksujecie i gotowe. Trzymać w lodówce maksymalnie 2 miesiące. Ale bądźmy szczerzy – opróżnicie butelkę dość szybko.
Smoothie z mango i truskawkami - Przepis po kliknięciu w zdjęcie :)