Przepisy

13 inspiracji
Sernik z musem czekoladowym
Składniki:

Łatwy sernik - masa serowa:

• 1 kg sera trzykrotnie zmielonego
• 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub pszennej lub smakowego budyniu np. waniliowego, śmietankowego, kokosowego
• 1 duża puszka 530 g słodzonego mleka ...
Moje Wypieki | Sernik wiedeński

Składniki:

1000 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie
5 jajek
100 g masła
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
1 szklanka drobnego cukru do wypieków
2 łyżeczki ekstraktu ...
Zupa serowa z pomidorami


Składniki:
1 litr bulionu
2 lub 3 serki topione (np. takie jak tutaj)
1 duży pomidor
zioła prowansalskie
świeża bazylia
pieprz
sól

+ kawałek bagietki/bułki



W garnku podgrzewamy bulion. Serki topione dzielimy na mniejsze części, następnie wrzucamy je do bulionu i mieszamy do rozpuszczenia. Doprawiamy ziołami, pieprzem i solą. Siekamy bazylię i wrzucamy do zupy cały czas ją podgrzewając. Nalewamy do misek. Pomidory kroimy w kostkę i przyprawiamy solą i pieprzem i tuż przed podaniem dodajemy po łyżce do każdej z porcji zupy. Grzanka z ziołami pasuje do tego idealnie.
KORECZKI Z TORTILLI Z DWOMA NADZIENIAMI.

SKŁADNIKI ( na 2 duże talerze koreczków):
Nadzienie 1:

1 tortilla
1 mały serek topiony ( u mnie pieczarkowy)
4-5 liści kapusty pekińskiej
5 plastrów szynki konserwowej

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Tortille posmarować dokładnie serkiem topionym. Ułożyć na niej liście kapusty oraz szynkę. Dokładnie, ciasno zwinąć w roladkę. Włożyć do lodówki na 20 minut. Po tym czasie wyjąć i pokroić ostrym nożem na ok. 2 cm kawałki. Do każdego wbić wykałaczkę. Przechowywać do podania w lodówce.
Nadzienie 2:

1 tortilla
200 g białego sera tłustego
2 duże ogórki konserwowe
2 jajka
sól, pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Jajka ugotować na twardo. Pokroić w kostkę razem z ogórkami. Biały ser rozdrobnić widelcem, dodać do niego jajka i ogórki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Nałożyć na tortillę, zwinąć w roladkę i wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie wyjąć i pokroić ostrym nożem na 2 cm kawałki. Do każdego wbić wykałaczkę, przechowywać do podania w lodówce.
Składniki: ciasto francuskie ( można kupić w sklepie lub zrobić samemu) pieczone jabłka Przygotowanie: Ciasto rozkroić na cienkie paseczki, tak jak na zdjęciu. Na środek wyłożyć jabłka. Paski ciasta kładziemy na jabłka tak ja na zdjęciach.
szybkie bułeczki śniadaniowe :)

przepis jest prosty:
ok 500-600 gr maki poznańskiej typ 500
30 gr drożdży swieżych
sól szczypta
1 łyżeczka cukru
1 łyzka oleju słonecznikowego
ok 200-300 ml letniej wody
wykonanie :
mąkę przesiac wsypac do miski zrobic dołek wkruszyć drożdże dodac cukier sól
i letnia wodę po trochu wyrabiając wody tyle aby ciasto było elestyczne i
miekkie .
olejem podczas wyrabiania smaruje ręce i tak połaczyc wszystkie składniki ,
kulać zgrabne bułeczki układac na blasze wyłożonej papierem do pieczenia do
butelki z olejem wkładam cienki nóż i robię w każdej bułeczce nacięcie i na
15-20 min do piekarnika na 200st c bułeczki przechowywane w woreczku foliowym
wytrzymuja w swieżosci ok 4 dni .choc u mnie nigdy ntak długo nie leżą.
wychodzi ok 12 bułeczek sredniej wielkosci . są wysmienite z miodem i
masełkiem , pozdrawiam :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation
Następna strona