Ciasta

25 inspiracji
Cebulkę, czerwoną fasolkę, szczypiorek, kukurydzę i czerwone pomidorki (z puszki) podsmażamy na głębokiej patelni. Dodajemy ok szklanki kaszy jaglanej i szklankę bulionu. Gotujemy ok 10-15 min pod przykryciem. Dodajemy ulubione przyprawy (wskazana jest papryka chilli) i trochę soku z limonki. Dusimy jeszcze 5 min i gotowe!
Dieta na płaski brzuch - pięciodniowe menu - Zdrowie

DZIEŃ CZWARTY
ŚNIA­DA­NIE: Biał­ko z dwóch jajek ubij na sztyw­ną pianę, żółt­ka utrzyj na gład­ką masę z łyżką mąki, płat­ków owsia­nych, 2 łyż­ka­mi mleka i odro­bi­ną wody, do masy dodaj pianę; po­mi­dor sparz, obierz i po­krój; na roz­grza­ną pa­tel­nię wlej cia­sto, a gdy się ze­tnie od spodu, połóż po­mi­do­ra i garść oli­wek; po kilku mi­nu­tach prze­wróć omlet na drugą stro­nę; zjedz z jo­gur­tem na­tu­ral­nym ze szczy­pior­kiem; szklan­ka zie­lo­nej her­ba­ty.
DRU­GIE ŚNIA­DA­NIE: 2 krom­ki chrup­kie­go pie­czy­wa z 2 łyż­ka­mi od­tłusz­czo­ne­go serka ho­mo­ge­ni­zo­wa­ne­go; man­da­ryn­ka; szklan­ka her­ba­ty owo­co­wej bez cukru.
OBIAD: 120 g cie­lę­ci­ny po­krój w kost­kę i pod­duś z po­ło­wą opa­ko­wa­nia mro­żo­nej włosz­czy­zny; po­da­waj z 3 łyż­ka­mi ugo­to­wa­nej na sypko kaszy jęcz­mien­nej; su­rów­ka z dwóch liści sa­ła­ty lo­do­wej, łyżki ko­per­ku i ły­żecz­ki oliwy; szklan­ka soku z mar­chwi.
● POD­WIE­CZO­REK:
mi­secz­ka bu­dy­niu bez cukru, szklan­ka owo­ców se­zo­no­wych
● KO­LA­CJA:
krom­ka chle­ba gra­ham z mar­ga­ry­ną, pla­strem szyn­ki; do tego dwa ki­szo­ne ogór­ki; szklan­ka ma­ślan­ki
2. Dieta na płaski brzuch - pięciodniowe menu - Zdrowie

DZIEŃ DRUGI
ŚNIA­DA­NIE: 3 łyżki płat­ków ku­ku­ry­dzia­nych zalej 1 i 1/2 szklan­ki chu­de­go mleka i wrzuć 4 po­kro­jo­ne su­szo­ne mo­re­le.
DRU­GIE ŚNIA­DA­NIE: Krom­ka chle­ba gra­ham, cien­ko po­sma­ro­wa­na ma­słem ro­ślin­nym, z pla­strem po­mi­do­ra i ły­żecz­ką szczy­pior­ku, jajko ugo­to­wa­ne na mięk­ko; szklan­ka her­ba­ty bez cukru.
OBIAD: małą cu­ki­nię prze­krój, wy­drąż i zrób na­dzie­nie z miąż­szu, po­mi­do­ra, pla­stra szyn­ki, ku­ku­ry­dzy i natki, do­praw solą, pie­przem i so­kiem z cy­try­ny; włóż do na­czy­nia ża­ro­od­por­ne­go wy­sma­ro­wa­ne­go mar­ga­ry­ną i za­piecz, zjedz z dwoma łyż­ka­mi ryżu na sypko.
POD­WIE­CZO­REK: szklan­ka ke­fi­ru, kiwi.
KO­LA­CJA: 2 krom­ki chrup­kie­go chle­ba z 1/3 tuń­czy­ka z pusz­ki, li­ście cy­ko­rii, szklan­ka świe­żo wy­ci­śnię­te­go soku jabł­ko­wo-se­le­ro­we­go.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation
Następna strona