Brzuch i nogi. zbliżają się wakacje !
Cebulkę, czerwoną fasolkę, szczypiorek, kukurydzę i czerwone pomidorki (z puszki) podsmażamy na głębokiej patelni. Dodajemy ok szklanki kaszy jaglanej i szklankę bulionu. Gotujemy ok 10-15 min pod przykryciem. Dodajemy ulubione przyprawy (wskazana jest papryka chilli) i trochę soku z limonki. Dusimy jeszcze 5 min i gotowe!
Ćwiczenia na uda i posladki
Ćwiczenie na brzuch, nogi i ramiona.
Dieta na płaski brzuch - pięciodniowe menu - Zdrowie
DZIEŃ CZWARTY
ŚNIADANIE: Białko z dwóch jajek ubij na sztywną pianę, żółtka utrzyj na gładką masę z łyżką mąki, płatków owsianych, 2 łyżkami mleka i odrobiną wody, do masy dodaj pianę; pomidor sparz, obierz i pokrój; na rozgrzaną patelnię wlej ciasto, a gdy się zetnie od spodu, połóż pomidora i garść oliwek; po kilku minutach przewróć omlet na drugą stronę; zjedz z jogurtem naturalnym ze szczypiorkiem; szklanka zielonej herbaty.
DRUGIE ŚNIADANIE: 2 kromki chrupkiego pieczywa z 2 łyżkami odtłuszczonego serka homogenizowanego; mandarynka; szklanka herbaty owocowej bez cukru.
OBIAD: 120 g cielęciny pokrój w kostkę i podduś z połową opakowania mrożonej włoszczyzny; podawaj z 3 łyżkami ugotowanej na sypko kaszy jęczmiennej; surówka z dwóch liści sałaty lodowej, łyżki koperku i łyżeczki oliwy; szklanka soku z marchwi.
● PODWIECZOREK:
miseczka budyniu bez cukru, szklanka owoców sezonowych
● KOLACJA:
kromka chleba graham z margaryną, plastrem szynki; do tego dwa kiszone ogórki; szklanka maślanki
2. Dieta na płaski brzuch - pięciodniowe menu - Zdrowie
DZIEŃ DRUGI
ŚNIADANIE: 3 łyżki płatków kukurydzianych zalej 1 i 1/2 szklanki chudego mleka i wrzuć 4 pokrojone suszone morele.
DRUGIE ŚNIADANIE: Kromka chleba graham, cienko posmarowana masłem roślinnym, z plastrem pomidora i łyżeczką szczypiorku, jajko ugotowane na miękko; szklanka herbaty bez cukru.
OBIAD: małą cukinię przekrój, wydrąż i zrób nadzienie z miąższu, pomidora, plastra szynki, kukurydzy i natki, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny; włóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego margaryną i zapiecz, zjedz z dwoma łyżkami ryżu na sypko.
PODWIECZOREK: szklanka kefiru, kiwi.
KOLACJA: 2 kromki chrupkiego chleba z 1/3 tuńczyka z puszki, liście cykorii, szklanka świeżo wyciśniętego soku jabłkowo-selerowego.