SMACZNEGO-słono

52 inspiracje
Pyszne roladki z serkiem śmietankowym, szynką, żółtym serem, cebulą i pietruszką | Popularne.pl

Składniki:
400 g gotowego spodu do pizzy
150 g serka śmietankowego
1 czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę
1 garść posiekanej natki pietruszki
5 plastrów szynki pokrojonych na mniejsze kawałeczki
80 g startego żółtego sera
Sposób przygotowania:
1. Rozwiń spód do pizzy i równomiernie nasmaruj go serkiem śmietankowym.

2. Równomiernie posyp ciasto pokrojoną cebulą, posiekaną natką pietruszki, pokrojoną szynką i startym żółtym serem.

3. Zawiń ciasto w rulon, a następnie pokrój je na mniejsze kawałki – roladki. Ułóż roladki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 25 minut.

Po 25 minutach wyjmij gotowe roladki z piekarnika i przełóż je na talerz. Podawaj samodzielnie lub z ulubionym sosem.

Czytaj dalej na: http://www.popularne.pl/pyszne-roladki/
Sałatka z jajkiem i pieczarkami.

Sałatka z pieczarkami.
Na weekend zrobiłam sałatkę z pieczarkami, tak żebyśmy mieli, co podjeść. Od jakiegoś czasu miałam ogromną ochotę na nią, tym bardziej że ciężko jest mi przypomnieć sobie, kiedy ostatni raz ją jadłam. Poprzedni rok zleciał mi na testowaniu kulinarnych nowości, więc czasem fajnie jest wrócić do starych znanych nam smaków :)


Potrzebujemy:
- 8 jajek
- 600 g pieczarek
- puszka kukurydzy
- słoik ogórków konserwowych
- majonez
- sól i pieprz

Pieczarki gotujemy w osolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Jeśli ogórki zawierają zbyt wiele wody w sobie, również je odsączamy. Dodajemy majonez, doprawiamy i wszystko razem dokładnie mieszamy.
Warstwowa sałatka z jajkami, szynką i pieczarkami - radoscjedzenia.com
Papryczki faszerowane serem - Marynujemy.pl
Papryczki faszerowane serem
Składniki

Papryczki czereśniowe - 15-20 szt.
Ser feta - 170 g
Ser biały - 50 g
Tymianek - 0,5 łyżeczki
Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 300 ml
Woda - 150 ml
Sól - 0,5 łyżeczki
Olej słonecznikowy - w zależności od wielkości słoika

Spiżarnia

Ten przepis dodano do:

Wykonanie:

Papryczki umyć, osuszyć. Ostrożnie, w rękawiczkach, usunąć ogonki i gniazda nasienne. Oczyszczone papryczki zalać wodą, octem, wsypać sól. Odstawić na 24 godziny. Po 24 godzinach osączyć papryczki z zalewy. Zblanszować we wrzątku przez 2 minuty. Odcedzić. Papryczki ułożyć na ręczniku papierowym. Odłożyć do osuszenia na 12 godzin. Ser feta wymieszać z białym. Opcjonalnie można dodać ulubione suszone zioła. Papryczki nadziewać masą serową, wciskając ją do środka. Na dno wyparzonego słoika wsypać tymianek, włożyć nafaszerowane papryki czereśniowe. Zalać olejem (papryki powinny być w całości przykryte), zakręcić słoik. Pasteryzować 10-12 minut.
Zobacz więcej przepisów
Sałatka warstwowa z tuńczykiem i krakersami | 30 krakersów
2 puszki tuńczyka w kawałkach „Princes” (po 185 g)
100 g żółtego sera
1 szklanka ugotowanej kukurydzy
1 pęczek szczypiorku
5 jajek
6 łyżek majonezu
pieprz
Przygotowanie:

Układamy warstwę 10 krakersów. Do miseczki wrzucamy kukurydzę, starty na tarce o drobnych oczkach ser, 2 łyżki majonezu i pieprz. Mieszamy i wykładamy na krakersach. Przykrywamy kolejną warstwą krakersów – 10 szt. Tuńczyka odsączamy i mieszamy z 2 łyżkami majonezu i pieprzem. Rozprowadzamy na drugiej warstwie krakersów. Układamy trzecią, ostatnią warstwę krakersów – 10 szt. Jajka gotujemy na twardo i oddzielamy białka od żółtek. Białka ścieramy na tarce o małych oczkach i przekładamy do miseczki. Dodajemy posiekany szczypiorek, majonez i pieprz. Mieszamy i wykładamy krakersach. Żółtka ścieramy na tarce i posypujemy wierzch sałatki.
nads healthy kitchen | tomato-mozzarella and grilled eggplant salad with basil-olive oil, aceto balsamico, pesto and fresh cilantro
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation
Następna strona