LizkaWKuchni

11 inspiracji
SKŁADNIKI:

- 1 kubeczek 200 g jogurtu naturalnego
- 3 kubeczki mąki
- 1 i 1/2 kubeczka cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jaja
- 1 kubeczek oleju roślinnego
- cukier puder do posypania
- garść borówek 9 lub innych owoców)
* czysty kubeczek po jogurcie używaj do odmierzania pozostałych składników


PRZYGOTOWANIE:

Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i wymieszać.Dodać resztę składników i delikatnie wymieszać na jednolitą masę. Wlać do małej okrągłej tortownicy. Borówki wymieszać z łyżką mąki ziemniaczanej i wyłożyć na ciasto ,piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 35 min do suchego patyczka.



* ciasta nie nalezy wyrabiać ani miksować!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation