Przepis na utratę 5 kg w tydzień Pinme.ru / Marina Andreeva (Efimov)
Stracić 5 kg na tydzień
przepis, tutaj jest to:
W 1 litrze wody przegotowanej i schłodzonej:
1 łyżka miodu
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
1 łyżka brandy
Wszystko to wymieszać i pić w ciągu dnia, za każdym razem chcę jeść. Moja dziewczyna mówi, że smak tego leku jest bardzo podobny brew. Na dzień należy pić litr. Generalnie pożądane jest, aby przygotować się raz w tygodniu 7 litrów ze wszystkich składników. Gotowanie mówi, przyjemne w smaku, ani skolechki nie paskudny. Stosowanie leku, można jeść, ile chcesz, ale tylko trochę za mało, nie przejadać.
Sałatka z makaronem, kurczakiem, ananasem i prażonym słonecznikiem
Składniki:
makaron (najlepiej muszelki)
2 pojedyncze piersi z kurczaka
1 puszka ananasa
majonez
sól
pieprz
przyprawa do gyrosa
ziarna słonecznika
olej do smażenia
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Przestudzić.
Pierś z kurczaka pokroić w małą kosteczkę. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa. Usmażyć na złoty kolor, na oleju.
Ziarna słonecznika przyrumienić na patelni, na wolnym ogniu, na złoty kolor, cały czas mieszając. Nie dopuścić do przypalenia się słonecznika, ponieważ będzie gorzki.
Makaron wymieszać z kurczakiem, pokrojonym ananasem i słonecznikiem. Całość doprawić majonezem oraz solą i pieprzem.
Sałatkę najlepiej schłodzić, aby smaki się ze sobą przegryzły.
Warstwowa sałatka gyros. (przepis po kliknięciu w zdjęcie)
Ciasto na pierogi - przepis podstawowy
Ciasto jest uniwersalne - sprawdzi się zarówno w pierogach na słono, jak i na słodko. Szybkie i łatwe w wyrabianiu, bezproblemowe w późniejszym lepieniu pierogów. Co najważniejsze, daje się cienko rozwałkować, a przy tym nie się nie rozrywa - tak podczas formowania, jak i gotowania. Ponadto jest mięciutkie i delikatne. Przepis zdecydowanie godny polecenia.
Składniki na ciasto na pierogi:
3 szklanki mąki pszennej
szklanka gorącej wody (zagotowanej, ale nie wrzącej)
jajko
łyżka oleju rzepakowego + kilka łyżek do wody, w której będą się gotowały (by się nie posklejały)
1. Mąkę przesiać do dużej miski, po czym dodać pozostałe składniki i wszystko razem zagnieść.
2. Ciasto cienko rozwałkować, a następnie wycinać z niego okręgi. Na każdy nakładać ok. łyżki farszu i zlepiać dociskając brzegi - pomocne są urządzenia do robienia pierogów (do kupienia za grosze, a ułatwiają i przyspieszają wykrawanie i lepienie).
3. Pierogi wrzucać pojedynczo na wrzącą wodę z dodatkiem 3-4 łyżek oleju i gotować (od ponownego doprowadzenia wody do wrzenia) aż do wypłynięcia na wierzch - ok. 3 minut.
4. Po ugotowaniu układać pojedynczo na talerzach czy kratce, by się nie posklejały. Kiedy wystygną, można je umieścić w plastikowym pojemniku i przechowywać do kilku dni w lodówce.
Pierogi z farszem ziemniaczanym:
ok. 60 dag ugotowanych ziemniaków, ugniecionych
duża cebula, posiekana i podsmażona
150-200 g boczku, pokrojonego i podsmażonego
sól i pieprz do smaku
Lekko i treściwie
Sałatka nicejska
1 główka sałaty lodowej
1 ogórek
2 pomidory
1 papryka
1 mała cebula
garść czarnych oliwek bez pestek
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
4-5 filetów anchois
2 jaja na twardo
Sos winegret: 4-6 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego
1 łyżka soku z cytryny
1 duży starty ząbek czosnku
1 płaska łyżeczka musztardy
oregano
tymianek
sól
pieprz
Liście sałaty umyj, wysusz i porwij na drobne kawałki. Ogórka dokładnie umyj i - nie obierając ze skórki - przekrój na pół, a następnie pokrój na niezbyt cienkie plasterki. Z papryki usuń gniazdo nasienne, a następnie pokrój ją w paski. Pomidory pokrój w ćwiartki lub ósemki, a cebulę w krążki. Odsącz tuńczyka, oliwki i anchois. Filety anchois podziel na kawałki. Przygotuj sos. Do oliwy dodaj ocet winny, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, zioła i musztardę. Dobrze wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Wszystkie składniki sałatki oprócz jajek wymieszaj. Polej sosem, a na wierzchu ułóż jajka pokrojone w ćwiartki.
delicje z bananem
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
2 banany
200 g mlecznej czekolady
3 łyżki niesolonego masła
banany pokroić na plasterki i układać na biszkoptach. czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej i polać nią wszystkie ciasteczka. odłożyć do zastygnięcia. smacznego!