Kuchnia

Salad story

Sałatka z ciepłym serem kozim, sałatą lodową i pomidorkami z winegretem z musztardą francuską


Składniki, 2 porcje:

• kawałek sałaty lodowej + inne sałaty np. roszponka + rukola
• kilka pomidorków koktajlowych
• 200 g serka koziego w roladce


Winegret z musztardy francuskiej:

• 3 łyżki musztardy francuskiej (ziarnistej)
• 4 łyżki oliwy extra vergine
• 2 łyżki soku z cytryny
• 2 łyżeczka miodu lub syropu klonowego
• sól morska


Przygotowanie:

Sałatę opłukać i pokroić na kawałki, ułożyć na talerzach. Dodać pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe. Przygotować winegret mieszając wszystkie składniki w miseczce. Serek kozi pokroić na około 1,5 cm plasterki i podsmażyć na suchej patelni z dwóch stron na lekko złoty kolor, po około pół minuty z każdej strony. Położyć na sałacie, polać winegretem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation