Kuchnia

mniam i

Faszerowane kwiaty cukinii
Składniki:

10 kwiatów cukinii
opakowanie ricotty (250g)
80g koziej rolady twarogowej
łyżka posiekanych ziół
oliwa
Oczyść kwiaty cukinii, wyjmij ze środka pręcik. Najlepiej delikatni usunąć kwiaty z zielonej nasady. Moje były b. młode, nieduże, więc tego nie zrobiłam, aby ich nie naruszyć. Po prostu zieloną część zostawiłam na talerzu ;)

Ricottę wymieszaj z kozim twarogiem, dodaj świeże zioła, dopraw solą i pieprzem. Kwiaty cukinii delikatnie faszeruj nadzieniem za pomocą łyżeczki. Końce kwiatów delikatnie skręć. Faszerowane kwiaty cukinii układaj w naoliwionej formie do pieczenia, wierzch skrop oliwą.

Piecz ok. 15 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation