Kuchnia

tarty i wypieki slone

1 kawałek ciasta do pizzy
15 pieczarek
6 plasterków szynki lub polędwicy sopockiej
1 łyżka posiekanej pietruszki
10 dag. startego sera żółtego
3 łyżki ketchupu
Ciasto do pizzy rozwałkowujemy na cienki prostokątny placek.

Szynkę/polędwicę kroimy na kawałeczki.

Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy razem z szynką na patelni teflonowej. Aż odparuje woda.

Spód pizzy smarujemy ketchupem, posypujemy serem i natka pietruszki.

Posypujemy pieczarkami i szynką i zawijamy jak roladę.

Kroimy naszą „roladę” na mniejsze kawałki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy ok. 25 min. w temp. ok 200°C. aż pizzerinki się zarumienią.

Podajemy z sosem czosnkowo-jogurtowym lub innym:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation