Kuchnia

Healthier

Zielona sałatka z kiełkami
Przygotowanie 15 min
Porcja 140 kcal

Składniki na 4 porcje:
- 1/2 główki sałaty karbowanej umytej i porwanej na kawałki
- po jednym opakowaniu kiełków brokułu i lucerny
- pęczek rzodkiewek pokrojonych na ćwiartki
- świeży ogórek pokrojony w plasterki
- 10 dag pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
- 4 łyżki tartego parmezanu

Sos:
- malutka starta cebula
- 2 łyżki białego wina
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sok z całej cytryny
- 2 łyżki białego octu winnego
- szczypta cukru
- sól
- biały mielony pieprz

Sposób wykonania:
1. W miseczce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki na sos. Odstaw na 15 minut, aby się ze sobą „przegryzły”.

2. Warzywa połącz ze sobą. Przełóż do czterech miseczek, polej przygotowanym sosem. Posyp obficie kiełkami oraz parmezanem. Podawaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation