Kuchnia

koktajle i napoje

Koktajl bananowy z owocem kaki

Zabawa w dostosowanie mojego dziennego menu do zaleceń żywieniowych opracowanych pod okiem pani Małgorzaty Desmond poskutkowała tym, że codziennie na śniadanie wypijam koktajl z dodatkiem siemienia lnianego i szklanki wzbogaconego wapniem mleka sojowego. Zestaw owoców codziennie się zmienia, żeby, mimo wszystko, nie popaść w rutynę. Takie śniadania uwielbiam - są pyszne i nie pozwalają mi czuć głodu przez 2-3 godziny.
Dzisiejszy koktajl był bardzo gęsty, miał wręcz konsystencję musu. Idealny.

Składniki na dwie szklanki gotowego koktajlu:
1 banan
1 owoc kaki
1 łyżka siemienia lnianego
1 łyżeczka sezamu
1 szklanka mleka sojowego wzbogaconego wapniem

Owoce obierz, wrzuć do blendera, dodaj resztę składników i bardzo dokładnie zmiksuj.

Vegan Monkey
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation