Kuchnia

szpinak mmmmm

Roladki z kurczaka nadziewane szpinakiem i ricottą, gotowane na parze.
Składniki:
2 duże piersi z kurczaka
150 g świeżego szpinaku
60 g ricotty
sól,pieprz,
1-2 ząbki czosnku
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i nacinamy wzdłuż tworząc z mięsa kotlecik w kształcie serca. Lekko rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem.
Na patelnię popsikaną pam’em wykładamy szpinak, dusimy kilka minut, dodajemy drobno posiekany czosnek, doprawiamy solą, pieprzem i zdejmujemy z ognia. Do szpinaku dodajemy ricottę, dokładnie mieszamy. Masę szpinakową nakładamy na środek kotletów, składamy i spinamy wykałaczkami. Przygotowane roladki gotujemy na parze około 20-25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation