Kuchnia

Przepisy

SAKIEWKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO
Składniki:
-375g ciasta francuskiego(jedno opakowanie)
-kilka plasterków sera feta
-kawałek papryki czerwonej
-kilka czarnych oliwek
-liście bazylii





Wykonanie:

Ciasto dzielimy na kwadraty 10x10cm. Paprykę kroimy w kostkę, fetę w paseczki, oliwki na połówki. Na środek każdego kwadratu nakładamy po kilka paseczków fety, 2 kostki papryki, oliwkę oraz listki bazylii.Następnie boki ciasta zbieramy do góry tak, by powstały sakiewki.Boki sakiewek sklejamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 20 minut w 210 stopniach (do zrumienienia ciasta). Sakiewki można podawać jako przekąskę na ciepło lub zimno lub jako dodatek do innych potraw, np. zup kremów.
Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation