Kuchnia

Przepisy

Zupa krem z pieczarek.
Pieczarki z cebulą zetrzyj na tarce. Podsmaż na maśle lub oleju przez około 10 min. Do dużego garnka na zupę wlać bulion, podgrzać a następnie dodać podsmażone pieczarki z cebulą. Gotować ok. 5 minut. W międzyczasie rozpuścić w zimnym mleku mąkę ziemniaczaną i po upływie 5 minut gotowania dodać ją do garnka, mieszając. Ponownie doprowadzić całość do wrzenia, a następnie gotować ok. 3 minuty.Doprawić do smaku solą i pieprzem. W miseczce śmietanę połączyć powoli z niewielką ilością gorącej zupy i energicznie mieszać. Kiedy się już ogrzeje, dodać do garnka i dobrze wymieszać całość. Dodać zieloną pietruszkę.Zmiksować zupę w blenderze lub za pomocą ręcznego miksera.
Podawać z groszkiem ptysiowym lub z grzankami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation