Kuchnia

kuchnia

Składniki na 4 - 5 niedużych szklanek:
80 g ciastek digestive lub innych, pokruszonych
350 g twarogu zmielonego dwukrotnie lub innego sera białego
4 łyżki cukru pudru (lub więcej, wedle smaku)
nasiona z 1 laski wanilii
pół szklanki jogurtu greckiego
truskawki, na wierzch
Sos truskawkowy:
300 g truskawek
1 łyżka cukru (lub więcej, wedle smaku)
2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
1 łyżka świeżo wyciśnietego soku z cytryny

Pokruszone ciastka wysypać na dno szklanek.
Ser biały wymieszać z cukrem, wanilią i jogurtem.
Przygotować sos: truskawki rozgnieść widelcem w niedużym ganuszku, dodać sok z cytryny, skrobię, cukier, zagotować. Ostudzić.
Na ciastka układać na przemian warstwy sera i sosu truskawkowego. Udekorować truskawkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation