Kuchnia

kuchnia

Pomidorowe pulpeciki rybne przepis | Składniki
500 g filetów ryby np. tilapii
1 jajko
1 mały koncentrat pomidorowy
1 łyżka natki pietruszki
ew. 1 łyżeczka suszonej cebulki
1 łyżeczka bazylii
odrobina soli i pieprzu
ew. łyżka kaparów
1 łyżka otrąb pszennych

Przygotowanie – wersja ilustrowana

Krok 1.
Rybę mielę w maszynce. Ewentualnie drobno kroję.

Krok 2.
Dodaję jajko, koncentrat, natkę, przyprawy i otręby. Mieszam.

Krok 3.
Formuję niewielkie kulki.

Krok 4.
Układam je w naczyniu do parowania i ustawiam na 15-20 minut gotowania na parze. Zamiast parowaru można wykorzystać durszlak zawieszony nad garnkiem z gotującą wodą.

Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation