Uroda

Zdrowie

Dietetyczna pavlova z owocami | Pasja gotowania

4 białka
1 łyżka stewii
1 łyżka skrobi kukurydzianej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

krem
serek homogenizowany naturalny chudy
stewia do smaku
szklanka jagód lub inne owoce

Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli na najwyższych obrotach miksera. Gdy będą już ubite na sztywno zmniejszamy obroty o połowę i delikatnie wsypujemy suche składniki i chwilę miksujemy. Masę wykładamy na papier do pieczenia i pieczemy około 30min w 140-150 stopniach. Studzimy w otwartym piekarniku, żeby nie opadła.


Beza udaje się też bez dodatku skrobi, ale dzięki niej staje się ciągnąca w środku jak prawdziwa, tradycyjna beza. A nadal jest dietetyczna. I to jak ;) Prawdziwa bomba białkowa. Ze smakiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation