Kuchnia

PRZEPISY KULINARNE

PAROWKI W NALESNIKACH.

Ciasto naleśnikowe:

- 1 i 1/2 szkl. mąki
- 1 szkl. mleka
- 1 szkl. wody
- 2 jajka
- sól
- 1-2 łyżki oleju

Mąkę dokładnie rozmieszać z mlekiem (najlepiej mikserem , ale można też łyżką), wbić jajka , znowu wymieszać , dodać pozostałe składniki i odstawić na co najmniej 15 minut.
Wlewać po kilka łyżek ciasta na suchą patelnię (jeśli patelnia ma skłonności do przywierania , można od czasu do czasu polać ją odrobiną oleju , a przynajmniej przed usmażeniem pierwszego placka). Z podanej porcji powinno wyjść 8 - 9 placków.

Poza tym będziemy potrzebowali:
- 8-9 parówek (czyli tyle samo , co placków)
- tarty żółty ser
- keczup

Każdy placek naleśnikowy posypać na środku serem , na to położyć parówkę , zawinąć boki naleśnika i zrolować. Podsmażyć na rumiano , podawać polane keczupem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation