Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Zupa serowa z pulpetami
Czas 40 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł
Zupa serowa z pulpetami - składniki:
2,5 litra wody
2 serki topione
por
2 ząbki czosnku
cebula
łyżka masła
koperek do dekoracji
zioła prowansalskie
sól i pieprz
składniki na pulpety
2 piersi z kurczaka
2-3 łyżki bułki tartej
koperek
cebula
łyżka masła
jajko
mąka do obtoczenia
sól i pieprz
Zupa serowa z pulpetami - sposób wykonania:
Smaczna zupa serowa z programu Ewa Gotuje.
Pulpety: cebulę kroimy w kostkę, rumienimy na maśle, mięso mielimy,
dodajemy cebulkę, jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz, mieszamy, z masy
formujemy pulpeciki które obtaczamy w mące i na tym etapie robienia
zupy - odkładamy.
Zupa: cebulę kroimy w kostkę szklimy na maśle, dodajemy posiekaną białą część pora,
chwilkę smażymy i zalewamy wodą, gdy całość się zagotuje dodajemy pokrojony ser oraz
przeciśnięty przez praskę czosnek a także sól, pieprz i zioła prowansalskie. Gdy ser się
rozpuści zupę miksujemy blenderem, do kremu wrzucamy pulpeciki i gotujemy kilka minut.
Zupa krem gotowa, podajemy ją - oprócz pulpecików oczywiście- z grzankami.
http://www.przepis-kulinarny.pl/zupa-serowa-z-pulpetami-id2594.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation