Kuchnia

Likier

Mus kawowy z białą czekoladą

Składniki:
3 listki żelatyny
250 g białej czekolady
2 jajka
1 filiżanka espresso
400 g śmietanki kremówki

Sposób przygotowania:
Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie. Czekoladę dzielimy na mniejsze kawałki, roztapiamy w kąpieli wodnej, cały czas mieszając. W kąpieli wodnej ubijamy także trzepaczką jajka. Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy schłodzone espresso, starannie mieszamy. Łączymy z masą jajeczną. Powoli wlewamy do masy roztopioną czekoladę, mieszamy. Ubijamy na sztywno śmietankę i także dodajemy ją do deseru. Chłodzimy w lodówce przez 3-4 godziny i podajemy. Możemy udekorować deser ziarenkami kawy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation