Design

Design

PAPARDELLE Z CUKINIĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI

Składniki
(2 porcje)
2 młode cukinie
2 ząbki czosnku
1/2 słoiczka suszonych pomidorów
200 gram makarony pappardelle
pieprz kolorowy
parmezan

Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Czosnek pokroić na plasterki i podsmażyć na oliwie, ja do tego celu wykorzystuje oliwę z pomidorów suszonych, uważam, że jest bardziej aromatyczna i cała potrawa jeszcze bardziej przechodzi smakiem pomidorów.
Cukinię kroimy w cienkie plasterki i dorzucamy do czosnku. Smażymy około 5 minut. Następnie dodajemy suszone pomidory pokrojone w paseczki. Na koniec ugotowane pappardelle dodajemy do warzyw i mieszamy żeby makaron dobrze się połączył z oliwą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation