Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Czosnkowe pałki z kurczaka
Składniki :

5 pałek z kurczaka
olej
sól
pieprz
ostra papryka w proszku
2 główki czosnku
świeży tymianek

Przygotowanie :

Pałki z kurczaka oczyść i osusz ręcznikiem papierowym. Do słoiczka (lub kubeczka) wlej olej, wsyp sól, pieprz, paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek (około 3-4 ząbki). Wymieszaj składniki. Natrzyj pałki marynatą i włóż do lodówki na 2-3 godziny. Pałki ułóż obok siebie na blaszce i posyp świeżym tymiankiem. Czosnek przekrój na pół, skrop olejem i połóż między pałkami. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 190-200 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation