Kuchnia

kitchen

Makaron z kurczakiem i tartą cukinią


Składniki:

2 pojedyncze filety z kurczaka
350g makaronu świderki
1 cukinia
1 cytryna/skórka
pęczek szczypiorku
150 ml słodkiej śmietany 18%
Przygotowanie

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu „al dente”. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy z oliwek dodać startą skórkę z cytryny i startą cukinię, podsmażyć przez chwilę. Zalać śmietaną podgotować 2 min po czym dodać na patelnię ugotowany makaron.
Filet pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie. Dodać do wcześniej przygotowanego sosu. Całość podlać dwoma łyżkami wody z gotowania makaronu, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać na gorąco.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation