Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Dietetyczne ciasto z owocami suszonymi na fasoli

200 ml puree fasoli czerwonej z puszki
3 jajka
3 łyżki mleka w proszku odtłuszczonego
2 łyżki kakao odtłuszczonego bez cukru
5 łyżek cukru brązowego
10 suszonych moreli
10 suszonych śliwek wędzonych
2 łyżki rodzynek
2 łyżki ziaren słonecznika
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody

Fasole z puszki blendujemy lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Śliwki i morele kroimy na paski. Wszystkie składniki ciasta mieszamy dokładnie w misce. Masę przekładamy do foremki. Ja dałam do malej, jednorazowej keksowki oremki aluminiowej o wymiarach ok 11x20 cm. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 35 minut. Otwieramy piekarnik i studzimy ciasto.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation