Kuchnia

Jedzonko

Składniki:
arbuz
cytryny
świeża mięta
miód
woda sodowa
Na samym początku myjemy cytryny, kroimy na pół i wyciskamy z nich sok.Kroimy arbuza w kostkę i usuwamy pestki (takie cząstki łatwiej jest miksować).Sok z cytryny mieszamy z miodem (proporcje według smaku i uznania), a następnie polewamy takim sosem pokrojonego arbuza.Owoce rozbijamy w mikserze, ale sprawdzi się do tego również blender. Dodajemy wodę sodową.Zmiksowanego arbuza najlepiej "przecedzić" przez drobne sitko. Zostaną na nim wszystkie mniejsze pestki. Całość wlewamy do wysokiego dzbanka i schładzamy w lodówce.Wlewamy koktajl do wysokiej szklanki, dekorujemy listkami mięty i pijemy przez słomkę. Naprawdę orzeźwia! :) Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation