Kuchnia

kulinaria

Tort z nutellą

Składniki:
- biszkopt czekoladowy z tego przepisu: ( http://tasty.blog.pl/2013/04/04/tort-z-bialej-i-ciemnej-czekolady/" rel="nofollow noopener noreferrer">http://tasty.blog.pl/2013/04/04/tort-z-bialej-i-ciemnej-czekolady/ )
- 5-6 łyżek nutelli
- 4 łyżki mascarpone
- 400 ml śmietanki 30%
- 2 łyżki dżemu wiśniowego
- draże śmietankowe

Biszkopt pieczemy według tego przepisu: http://tasty.blog.pl/2013/04/04/tort-z-bialej-i-ciemnej-czekolady/" rel="nofollow noopener noreferrer">http://tasty.blog.pl/2013/04/04/tort-z-bialej-i-ciemnej-czekolady/ .
Przekrajamy na 3 części. Ubijamy śmietanę. Mascarpone łączymy z nutellą i mieszamy. Spód smarujemy mascarpone z nutellą. Przykrywamy kolejną wartstwą, smarujemy dżemem i wykładamy ponad połowę ubitej śmietany.Przykrywamy ostatnią warstwą, wykładamy pozostałą śmietanę (możemy również posmarować nią boki tortu). Ozdabiamy drażami i wkładamy do lodówki.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation