Uroda

Fryzury

Snikers

Składniki na ciasto:
- 500 g mąki
- 200 g cukru
- 1 margaryna (250 g)
- 2 łyżki miodu
- 2 jaja
-1 łyżeczka sody

Polewa orzechowa:
- 400 g orzechów włoskich
- ½ szklanki cukru
- 3 łyżeczki miodu
- 3 łyżki margaryny

Masa do przełożenia:
- ½ litra mleka
- ½ szklanki cukru
- 2 cukry waniliowe
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- ½ kostki margaryny (125 g)

Sposób przyrządzania :Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie części – każdą część ciasta rozwałkować i przełożyć na dwie blachy i upiec. Piec około 40 minut. Przygotować masę. Połowę mleka zagotować z cukrem. Pozostałą część połączyć z mąką pszenną i ziemniaczaną. Wlać do gotującego się mleka, mieszać aż zgęstnieje. Do margaryny (1/2 kostki) dodawać po łyżeczce ostudzonego budyniu i ucierać do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotową masę wyłożyć na placek następnie przykryć drugim plackiem na wierzchu polać polewą orzechową, sporządzoną w następujący sposób: Orzechy i pozostałe składniki polewy gotować na wolnym ogniu aż zgęstnieje na koniec dodać 1 łyżkę zimnej wody. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation