Kuchnia

Niebo w gębie

Składniki
2 szklanki płatków owsianych,
2 szklanki cukru,
2 łyżki kakao,
6 łyżek masła,
3 łyżki mleka
1 łyżka masła do posmarowania pergaminu.


można je robić jeszcze w inny sposób:
10 dag masła roślinnego,
10 dag cukru,
3 łyzki kakao,
1,5 szklanki surowych płatków owsianych,
rodzynki,
kandyzowana skórka pomaranczowa,
2 łyżki przegotowanej wody

W rondlu zagotować mleko z cukrem i masłem.
Płatki owsiane oraz kakao wymieszać i wsypać do gotującego się z masłem i cukrem. mleka.
Gotować na wolnym ogniu ok. 5 minut przez cały czas mieszając, aby się nie przypaliły.
Wyjmować łyżką i układać na posmarowanym masłem pergaminie. Podawać po ostygnięciu.


Drugi sposób:
Masło rozpuścić z cukrem. Kakao połączyć z wodą, dodać do masła rozpuszczonego i zagotować.
Go gotującej się masy wsypac płatki i gotować mieszając by się nie przypaliło 3 minuty..
Dodać skórkę pomarańczową, oraz umyte i osuszone rodzynki.
Dalej postępujemy tak, jak w pierwszym przepisie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation