Kuchnia

mniam !

Makaroniki - składniki:

- białka z 3 jajek

- 1, 5 szklanki cukru pudru

- 4 duże łyżki cukru

- 3/4 szklanki mąki migdałowej (gotowa mąka jest do kupienia w supermarketach, migdały możemy także zmielić samodzielnie)

- szczypta cynamonu

- kolorowe barwniki do wypieków

- masa krówkowa do przełożenia ciastek (możesz wybrać inną jeśli chcesz, np. orzechową).

Makaroniki - sposób przygotowania:

Dzień przez robieniem makaroników pozostaw białka jajek do wysuszenia. Następnie ubij je z cukrem na sztywną pianę. Dodaj mąkę migdałową i cukier puder dobrze połączone ze sobą wcześniej. Bardzo delikatnie wymieszaj masę. Na końcu dodaj barwnik lub podziel masę i dodaj różne barwniki. Masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj wyłożoną papierem do pieczenia blachę niewielkie ciastka. Zachowaj 5-centrymetrowe odstępy, aby podczas pieczenia makaroniki nie zlały się w jedną całość. Zostaw je na blasze na około godzinę. Następnie nagrzej piekarnik do 150-160 stopni i wstaw makaroniki na 12 minut. Po upieczeniu poprzekrawaj je i bardzo delikatnie przełóż masą. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation