Design

Design

Cukinia w cieście – hit sezonu 2013 - przepis


Cukinia w cieście
2 cukinie ( nieduże )
2 jajka
ok. szklanki mąki
0,5 szklanki wody lub mleka
1/2 łyżeczki do pieczenia
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Cukinie opłukać pod zimną wodą, wysuszyć papierem ręcznikowym i pokroić na plasterki maks. grubości 1 cm. Do miseczki wbić jajka, dodać mąkę, wodę lub mleko i wymieszać jeśli ciasto jest za gęsto ( powinno być takie jak ciasto na naleśniki ) doprawić pieprzem i solą. Na patelni rozgrzać olej i moczyć plasterki cukinii i przekładać ( najwygodniej łyżką ) na patelnię i smażyć na lekko rumiany kolor. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy, odsączyć nadmiar oleju i podawać gorące. Smacznego !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation