Kuchnia

ZUPY

Zupa szparagowa

Składniki

Makaron krajanka – 250g
wiązka białych szparagów
woda - 0,75l
sos sojowy - 1 łyżeczka
śmietanka słodka 18% -100ml
śmietana kwaśna 18% - 100ml
masło - 1 łyżka
mąka - 1 łyżeczka
sól, cukier, biały pieprz do smaku

Przygotowanie





1
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
2
Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały.
3
Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk, dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło.
4
Obie śmietany połączyć z mąka, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć.
5
Na koniec dodać szparagi z główką i makaron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation